Dear 100 Hour Board,
3 men checked into a hotel, where the rent for one night was $30. So they each paid $10 and were given a key. The manager then discovered he had overcharged them by $5; the rent was only $25. He sent a bell-boy with $5 to the three men. On the way, the bellboy decided to keep $2, since $5 could not be divided between 3 men. He arrived at the room and gave each man $1. So each of the three men paid $9. 9x3= 27, and there was $2 in the bellboy's pocket. Where is the other dollar?
Had you done your math correctly, you would know. Here is the proper way to sum the money: $27 paid by customers = $25 to manager + $2 to bellboy.
- La Almeja
The average mind of a mere mortal says: 3 guys x $9 per guy = $27. Then you take the 2 dollars in the bellman's pocket, and add them to the $27. $27 + $2 = $29 right? Well that's where you're wrong. Allow me to take you on a journey into the omniscient world of "The Board." So you have $27 from the guys. Instead of ADDING the 2 dollars in the bellman's pocket, you SUBTRACT them. 27-2= $25. The exact amount the hotel received. So the guys paid $30 in the beginning. They got $3 back, the bellman took $2, and the hotel kept $25. 3+2+25= bingo, $30.
Come on, if you're going to fool the board, you're gonna have to do better than that. :)
You're looking at it wrong. The price was $25. Plus $2 that the bell boy took, and that equals $27. And that's the 9 x 3. Plus the $3 that they got back. Add it all up, it's $30 dollars. The question is phrased weird on purpose.